THRE3STYLE MIX
01 Jan 1970 |

Biography Dutch

Biography Dutch                                                                                                                        

“Al sinds zijn 13e is DJ DNS bezig met het zoeken
en mixen van platen met name in de hiphop,breaks,funk en soul.
Toen hij in 1988 een video zag met dj’s als Cash Money en Allstar Fresh,
kwam hij er al snel achter dat een draaitafel meer kon dan alleen platen afspelen.
Vanaf dat moment stonden het mixen en scratchen van platen centraal”

dns-melkweg

In 1995 kwam hij in contact met DJ PWB, die op eenzelfde manier bezig was. Samen werkten ze aan hun vaardigheden op het gebied van scratchen, backspinnen en trickmixen en twee jaar later richtten ze samen SL Trooperz op, een crew die op dat moment bestond uit dj’s Champ, Sopa, PWB en DNS. 1997 was ook het jaar waarin DJ DNS op een mixcompetitie een wildcard verdient voor de legendarische turntablism competitie Turntablized.

Scratchen en turntablism werden het dus en DNS won diverse battles:
– Turntablized (2000)
– DMC Supremacy (2001)
– ITF Beatjuggle category (2003)
– Redbull Thre3style (2012)

Daarnaast deed hij mee voor Nederland aan de Battle for the World Supremacy 2001 en werden SL Trooperz driemaal de Dutch DMC team champions: 2000, 2001, 2002, waardoor zij deze drie jaren als team op de World Finals in Londen hebben gestaan. Dit resulteerde in vele boekingen met als een van de hoogtepunten het voorprogramma van de legendarische DJ Premier (Gang Starr) in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Met het Engelstalige hiphopproject Classic behaalde DNS in 2000 de Finale van de Grote prijs van Nederland.

In de jaren hierna deed hij vele showcases en dj-optredens in binnen- en buitenland, waaronder in in Praag, Frankfurt, Londen, Antwerpen en Gent. Hij maakte diverse mixtapes (o.a Skratchtakular, Tablemanners) en deed scratches voor diversen artiesten en producties, wat vele optredens opleverde o.a in voorprogramma’s van Black Eyed Peas en Mobb Deep

Ondertussen gaf DNS samen met Daze dj lessen bij Massive Soulfood in Amsterdam, waarna zij in 2006 de Allstar dj Academy (Amsterdam) zijn begonnen. Hier werden fulltime dj lessen gegeven. Hiermee heeft DNS de afgelopen jaren ook al vele lessen en demo’s gegeven. Ook deed hij seminars in clubs, scholen en op bedrijfsevenementen zoals Red Bull Music Academy, SAE, Musikmesse (Dld.), Dj Expo, ADE, Nike, Sony, Johnnie Walker, maar ook voor tv en radio (o. a de Box, SBS 6, 3 FM, BNN). Naast dit traden Daze en DNS ook regelmatig op met the New Generation Big Band (Experience), hier scratchen zij mee met een orkest bestaande uit zo’n 20 man.

Onder de naam Turntable Rockstars, samen met collega scratchers Broky B en Setiono, deed DNS in 2007 mee met de Laidback Luke “Rocking with the Best” tour. Tijdens deze tour opende zij voor Laidback Luke, met een live scratch remix van zijn Rocking with the best single. hierna volgde er nog een aantal andere optredens o.a op het Intents Festival, en opende o.a voor Dj Q Bert in Paradiso Amsterdam.

DNS draait gezamenlijk met Dj EZD in een partyrockend concept genaamd Shit is Bangin’ waar ze eclectisch draaien en dat aanvullen met scratches en andere live elementen. Dit concept bestaat ondertussen alweer zo’n 8 jaar, hiermee stond hij ook op vele festivals (o.a Mysteryland) en draaien ze op diverse locaties door het hele land. Daarnaast is DNS onderdeel van het Classic-Cutterz Collectief.

Na 20 jaar actief draaien heeft hij bijna alles wel gedaan wat je op deejay gebied zou kunnen doen. DJ DNS ziet zijn draaitafel als muziek instrument en omschrijft zichzelf als allround-DJ en muzikant. Zijn skills zet hij in tijdens live shows van artiesten en muzikanten, maar gebruikt het ook in producties en natuurlijk in zijn deejay sets. Zijn sets vallen voornamelijk op door zijn brede keuze van muziek (hiphop, funk, r&b, soul, breaks, pop, club) in combinatie met turntablism & scratching. Hierdoor is DJ DNS al sinds jaren ook veel te zien buiten de hiphop scene op feesten/festivals als Mystery Land, Extrema, Paaspop, Solar, Boogiedown, Sneakerz, Ex Porn Star.

nv6a2155

 

In 2012 werd DNS uitgeroepen tot beste party rocker, na het winnen van de nationale Redbull Thre3style Finale. Hierdoor plaatste hij zich in de Thre3style World Finals, die dat jaar in Chicago (US) werden gehouden.

Op het moment maakt DJ DNS mixtapes/tracks, geeft regelmatig turntable showcases/demo’s en draait op diverse lokaties door het land en met enige regelmaat in het buitenland. Dit zowel solo als met zijn huidige DJ crew/concept ‘Shit is Bangin’. Ook verzorgt hij nog steeds deejay lessen en seminars en draait als vaste dj voor Diggy Dex, Skiggy Rapz en Extince of is gast dj bij andere acts.|Eerder o.a Masta Ace (USA). Naast dit is DJ DNS ook druk bezig met zijn project genaamd ‘Superjam’. Superjam is een explosieve energieke party rockende live show in een perfecte combinatie tussen DJ, drummer en mc’s.